Ett bra samtalsunderlag

Är du en av alla de kvinnor och män som tänker lite väl mycket på toaletter? Kanske funderar du på om du ska hinna till toaletten i tid, eller om du kissar lite väl ofta eller för lite varje gång? I så fall tycker vi att du ska ladda ner UroLog, gratisappen som ger dig koll på dina toalettvanor och gör det enklare att prata med sjukvården om problemet.

 

Idag följer telefonen med oss vart vi än går. Varför inte låta den följa med in på toaletten i några dagar från och med nu? Genom att logga dina toalettbestyr får du snabbt en tydlig bild av problemets omfattning och karaktär. När du sedan eventuellt söker hjälp - ta med dig telefonen till din sjuksköterska eller läkare. Det kan hjälpa vårdpersonalen att bilda sig en uppfattning om dina problem och göra det enklare att komma fram till vilken behandling du ska få.

Observera att UroLog inte på något sätt är avsedd att ersätta professionell rådgivning. Vid frågor eller funderingar om din hälsa bör du alltid konsultera vården.

Så funkar UroLog

logg
1

Logg

Logga dina dryckesvanor, trängningar (känslan av att blåsan är full och behöver tömmas), toalettbesök, eventuella inkontinensepisoder samt hur du mår.
Översikt
2

Översikt

Alla dina loggningar sammanfattas i konkreta siffror och diagram. Här kan du också se sambandet mellan olika faktorer såsom vätskeintag och antal toalettbesök/dygn.
Sammanfattning
3

Sammanfattning

Vill du få ditt resultat sammanfattat i ett lättöverskådligt dokument? Klicka på mejlikonen i appen så skickas en rapport till din angivna mejladress. Du kan med fördel skriva ut dokumentet och ta med och visa för din läkare eller sjuksköterska.
Träning och information
4

Träning och information

I UroLog hittar du även information om bäckenbottenträning samt mycket annat som vi tror kan vara intressant och användbart.